9 Aralık 2017 Cumartesi

Deli Deli Küpeli

Bome Dersim…
Ligin 5. Sezonunda dâhil olan Bome Dersim’in şiarı delilikti. Tıpkı bizim gibi. Aklın hükmüne direnen, hunisi elinde tazecik deliler. Hoş geldiler sefalar getirdiler. Bu sene ağustos ayında ilk kez Dersim’e giden, Şeyuşen’i yerinde gören biri olarak acayip merak etmekteydim bu takımı zaten. Güzel denk geldi.
Bir maç düşünün; sahada top oynayan, oynamayan, yedekte bekleyen, goygoy yapan, fotoğraf çeken, içen, yiyen, izleyen herkes deli.
Düşünemedi…    J
İşte öyle bir maç idi bizimkisi. Kaç pas verdiler Bome Dersimliler onların kalesine gol atmamız için, ma ben sayamadım ha. Hafta içi yaptığımız antrenmanlardan olacak ki ziyadesiyle iyi oynamaktayız.
Moruni’li kadınların bireysel olarak oynadıkları iyi oyunu bütünleştirebildikleri bir zemin ve zaman yakaladıklarını görmek hayli güzel.
Tek kadın oyuncu şartının olduğu; durum ne olursa olsun 1 kadın oyuncuyla oynandığı, yedekte bekleyen 2 kadını asla oyuna sokmanın düşünülmediği, sadece erkeklerle oyun kurmaya müsait bir ortam düşünün.
Bence bu kez düşündünüz… J


Evet, ligimizin ilk sezonunu özetledim aslında. Sonraki sezonlarda 2 kadın oyuncu şartı getirildiyse de, topla ve futbolla ilk kez tanışan kadın oyuncular olarak bizlerin oyun kurmadaki deneyimsizliğimiz hep dikkatimi çekmiştir.
Ve 3 kadın oyuncuyuz artık. En az 3 çocuk, en az 3 kedi gibi. Allahın hakkı da 3’tü zaten. Modaya uyalım dedik. J
Bu sezon bAŞKa Takım ile 7şer kadın oyuncu olarak çıktığımız maçta da oyun kurmakta ne zorlandık. Karşı takımın kadın oyuncuları sürekli olmasa da belirli zamanlarda kadın kadına futbol oynadıkları için ne güzel oyun kurdular! Vallahi helal! O zamandan bu zamana en fazla kadın oyuncuyla sahaya çıktığımız oyun Bome Dersim takımıyla oldu. Maçtan sonra yaptığımız istişarede de bu konu gündeme geldi.
Maç sonrası yapılan istişareli konuşmada kendimce düşüncelerimi söyledim:
Kadın oyuncu sayısının artması demek, maç esnasında kadın kadına iletişimi güçlendirmek demek. Evet, daha zayıfız futbolda çünkü deneyimsiziz. Evet, oyun kurmayı bilmiyoruz çünkü henüz yeniyiz, takım oyununa dair deneyimlerimiz yeni birikiyor. Bu nedenledir ki kadınlar olarak maç esnasında birlikte oynayacağımız her anın, her alanın değerlendirilmesi gerektiğine olan bir inancım var. Bu durum karşı takımı veya kadınları güçsüz, zayıf görmek anlamına mı gelir?
Bome Dersim’le olan mikkemmel maçımıza da 3 kadın oyuncu olarak çıktık. Yeldeğirmeni Delileri ve Dersimin Delileri arasında skor farkı oluştu ve kendiliğinden gelişen bir durumla maç esnasında oynayan kadın sayımız 6 oluverdi. Maç çok güzeldi. Forzadaki her kadın oyuncu gerçekten oynayabilmişti. Oyun kurabilmişti. Güzel oynamadığı için gelmek istemeyen kadınların zihnindeki zincirler kırılmıştı. Bome Dersim’in tutumu da çok olumluydu. İşte bence bunu görmek her şeye değerdi.
Eee ne demişti birden fazla deli, asıl galibiyet yüzlerdeki gülümsemeydi. J

                                                                                                                                              DeLi Gurnik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Demek KarşıFest’te Gelmiyorum!

Karşı Lig’in   bir sezonu daha   geride kaldı, Eril Kültür ve Şiddet’e pek çok gol attık, yeterli olmadığının farkındayız, daha çok top sü...