10 Kasım 2017 Cuma

Karşı Lig Sözü Hayvanlara Bırakıyor! Kaz


Merhaba ben kaz,

Taaa uzaklardan geliyorsunuz Kars’a etim için. Döndüğünüzde “Kars’ta mutlaka kaz ye” dediğinizi duyar gibiyim. Etim yağlıymış. Ciğerlerim tereyağlı kavrulunca rakı mezesi olarak güzel gidermiş. Kaz geceleri bile düzenleyenleriniz varmış.

Tüyümden yastık, yatak, yorgan, minder, kayak kıyafeti elde edilirmiş.

Bir ara dünya kupasında maskot olarak kullanılmışım. En iyi bekçi köpeğinden daha iyi uyarıcı olduğum söylenmiş. Koyun kardeşlerimi sürmem için kullanılmışım.


Biz kazlar, 10 bin metre yükseklikte -40 derecede, 1500 km uçabiliriz. Grup halinde yaşarız, uçarken V şeklinde hareket ederiz. Başta gidenimiz yorulunca en arkaya geçer. En öne, bir başkası geçer "liderliği paylaşmak" deriz buna ve zor işleri dönüşümlü yaparız.


Komşu kazlarla karışmamam için ayaklarımdaki perdeler kesilir yada delinerek işaretler konur. Kesilen kanatlarımın uç kısımları toz almak için kullanılır. Yavrularım dünya tatlısıdır, baka baka doyamazsınız.


Hızlı koşabilirim, ısırınca çok can yakarım, insanlara tek kötü davranışım budur. Onlar da delirtmesin beni.


Yüksekte uçtuğum için Gök tanrısı Tengri’ye yakın olarak bilinip kutsallaştırılmışım, birçok uygarlığa mitolojik kaynaklık etmişim, İda dağlarının yeni ismiyim. Eski Mısır'da bekçi köpeği niyetine kullanılmışım.


Bana dair pek çok deyim ve atasözü uydurmuşsunuz. “Kaz gibi yolarım seni, Çevir kazı yanmasın, Kaz tüyü kadar yumuşak, Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez, Kaz kafalı, Kazın ayağı öyle değil” Dilinizi değiştirin yoksa ısırırım.


Bizim V uçuşumuz sizde zafer işaretiymiş, o zaman zafer işaretinin anlamı türlerin eşitliğine kadar genişlesin.


Tüyümüz kadar yumuşak olun, bırakın da yaşayalım…

#HayvanlarınHaklarıVardır 

#TürcülüğeHayır#HayvanSömürüsüneSon
#DünyaVeganGünü


Karşı Lig

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Demek KarşıFest’te Gelmiyorum!

Karşı Lig’in   bir sezonu daha   geride kaldı, Eril Kültür ve Şiddet’e pek çok gol attık, yeterli olmadığının farkındayız, daha çok top sü...