11 Ekim 2018 Perşembe

Hiç Durmadan

       Tüm yaz yine rahat durmadık, duramadık. Ne sıcak falan dinledik, ne de durmadan yoksullaşma sıkıntısını üzerimize boca edenlerin yalanlarını dinledik. Bizler, bir gecede dibe doğru hızla inerken, birileri ışık hızıyla zirveye çıkıyordu. Her şey çok olağanmış gibi sunuldu. Bir gece sadece 20 dakikada servetine servet katanlara, buna göz yumanlara öfkeyle baktık. Tefecilere tüfecilere inat oyuna inanmaya devam ettik. İçimizde futbol’a karşı durmadan büyüyen aç bir ‘ur’un büyümesinin önüne geçemedik.  

Her alanda, hiç durmadan, baskı altında tutulan kesimler olarak yeni bir kültürü oluşturma çabalarına tüm samimiyetimizle katkıda bulunacağız.

      Kuzguncuk Bostan’larından gelen acı biberler damağımızı yaktı, kazanma budalalığının primlerini toplayamamış olsak da, fakat iyi oynadık, hep birlikte. Songül ve Alper’i Amerikan Rüyası’na ev üretimi bira ile yolculadık. O rüya var mı yok mu yerinde bi görüp gelecekler. Uzun paslarla karşılayacağız onları.

       The Famsızlar’la karşılaştık, çekişmeli, gelli gitli, çok koşulu, gollü yazlarımız oldu. 3. Havalimanında kötü koşullarda çalışan işçiler tam gole giderken, hakem diye bakılan devlet ve onun kolluk kuvvetleri barikat kurdular, onu aşmaya çalışan işçileri oyundan atmakla kalmadılar, dava açtılar, cezaevine attılar. Fakat dayanışma umutlarımızı yeşertti, emek düşmanı bir yükselişin varlığı içimizi kararttı.

       Kar amacı gütmeyen, toplumsal dayanışmayı düstur edinmiş, birkaç yıldır sessiz sedasız, canhıraş çalışan, sayıları giderek artan İstanbul Kooperatifleri, gıda toplulukları, kolektifler Koop Gücü adıyla bir takım kurdu. Yan yana geldik, oynadık, güzel bir başlangıç oldu. Devamı gelir diye umuyoruz.

      Takımımıza yeni arkadaşlarımız katıldı, kramponlarına sağlık, bazen halı üzerinde mutlulukla paslaşacağız, bazen yaşamın engebeli yollarında birbirimize yarenlik edeceğiz. Sefalar getirdiniz.

       Arada her yıl olduğu gibi Karşı Lig başlamadan, gelenek haline getirdiğimiz Forza Yeldeğirmeni  toplantımızı yaptık. Yeni dönem perspektiflerimizi ve atacağımız adımları konuştuk. Blog’u daha aktif hale getireceğiz. Çeşitli kesimlerle yazılı, sözlü, videolu röportajlar yapacağız. Karşı Lig Kadın Grubu’nun sezon teması olarak önerdikleri Eril Kültür kampanyasının desteklenmesine karar verildi. Sosyal sorumluluk proje önerileri; KHK ile işlerinde uzaklaştırılan akademisyenlerle dayanışma,  yanan - yakılan ormanlar yerine ağaç dikimi, başka alternatif kültür üreten arkadaşlarımızla röportajlar, kadın sığınma evlerine yönelik duyarlılık, Mor Çatı ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ile kimi konularda birlikte davranma gibi öneriler üzerine sözler söylendi. Gücümüz hangilerine yeterse artık. Sicilya Demirspor ile buluşmalar yapılması planlanacak. İnşallah takvimimiz olacak bu yıl. Karşı Lig’in yoluna puansız şekilde devam etmesi yönünde yapılan öneri hakkında değerlendirmelerle toplantı son buldu.

        Eş kaptanlık görevi her sezon başka arkadaşlarımız tarafından üstleniliyor. Tüm sezon emekleri ile gönlümüzde sarhoşluk yaratan Ceren ve Emrah’a sonsuz sevgiler. Yeni eş kaptanlarımız Çılga ve Serdar’a güneşli günler diliyoruz. Şah damarınızdan daha yakınız size.

       Kütüphanecilerin takımı Fahrenayt 451 ile bir araya geldik. Kalemizi gollerle doldurdu zalımlar…


       Karşı Lig sezon planlama toplantısı yapıldı. 14 takım eş kaptanları ve oyuncuları katıldı. Karşı Lig Kadınlar Grubu'nun yaptığı toplantıda alınan kararların üzerinde duruldu, öneriler tartışıldı, katkılar yapıldı, eksiklikler ifade edilerek öneriler kabul edildi.  Ligde kadın-erkek eşitliği ve taciz vakalarına karşı mücadelenin yolları, eril kültürün önüne geçilmesi anlamında yapılacak her türlü toplantı, seminer, sunum, vb. etkinlikleri konuşuldu ve inisiyatif kuruldu. Tema’ya uygun açılışta bilgilendirmeler yapılacak ve sene içinde içerik oluşturulacak. 7. sezon saha içinde kadın sayısının en az 4’e çıkarılması kararlaştırıldı. Sosyal Sorumluluk; KHK mağdurları, sokak çocukları ve savaş mağduru çocuklar, yakılan ormanlık alanlar, köy çocukları, kanser hastaları gibi öneriler ele alındı. Fahrenhayt 451 takımının 11 Kasım 2018’de yapacağı “Çocuk Kütüphaneleri İstiyoruz” maraton etkinliği  desteklenecek. 6. Sezon fikstürünün çekilmesiyle yeni sezon hazırlıkları ilerlemiş olacak. Bu sezon Lig’de  16 takım olacak. Yolumuz açık olsun.

       Karşı Lig’in yeni ekiplerinden Nankatsu ile ikinci defa oynadık. Sınırlarımızı biraz daha zorlayarak pas trafiğini arttırdık, kadınların oyun kurmaya da dahil olduğunu ve oyuna hep birlikte katılma, maçtan keyif alma esintileri zihnimizi neşelendirdi. Nankatsu, yeni ve umut veren bir oluşum. İyi bir takım geliyor Karşı Lig’e. Kadın oyuncuları göz dolduruyor. Selamlar olsun.

       Bu sezon da antremanlara devam ediyoruz. Bizim antremanlarımız endüstriyel futbolunkine benzemez. Eğlenmek, koşmak, ter dökmek, hafta içi bir araya gelmek bahanesi ve futbol niteliğimizi yükseltme anlamı taşıyor. Toprak’ı görebilme heyecanı cabası.

Blog’umuzu ( moruniliyiz.blogspot.com) daha aktif kullanacağız. Yeni yazar arkadaşlarımız olacak. Futbol dışında da çeşitli konular hakkında kelam edeceğiz. Anlamlı bulan herkes yazsın istiyoruz. Ursula’nın Mülksüzler’de dediği gibi “ Ne kadar insan varsa o kadar değişik duygu vardır.”  Blog; haber, yorum, kritik taşısın ama ve en önemlisi bizi birbirimize bağlayan bir düşünce eksersizi olsun istiyoruz.

Selemlar, sevgiler…


11.10.2018


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne Demek KarşıFest’te Gelmiyorum!

Karşı Lig’in   bir sezonu daha   geride kaldı, Eril Kültür ve Şiddet’e pek çok gol attık, yeterli olmadığının farkındayız, daha çok top sü...